SG F.Z.C.’54-De Vikings zwemmen 8 Friese records bij landelijke finale.

Op zaterdag 7 April was het zover, de NACM Finale 2018. De beste 16 teams van Nederland deden hier aan mee en SG F.Z.C.’54-de Vikings had zich hier ook voor geplaatst. Om half 9 waren we compleet en vertrokken we met de bus van Kooistra Reizen naar het Hofbad in Den Haag. Er hing een gezellige en ontspannen sfeer in de bus, de zwemmers hadden er zin in. Onderweg moest er ook worden gezongen want we hadden een jarige in ons midden, Amber was vandaag 11 jaar geworden.

Na dik 2 uur rijden werd de bus op het parkeerterrein geparkeerd en kwamen de eerste indrukken binnen. Het Hofbad is een 50m bad en hier hadden Fenna, Elianne, Indy, Elske, Sven, Milan en Mathijs nog nooit in gezwommen. De wedstrijd werd begonnen met een opmars van alle 16 geplaatste verenigingen met spandoek. De zwemmers stonden klaar om deze aan het publiek te laten zien en zo kwam Ranomi Kromowidjojo uit het water, onze zwemmers lieten de kans niet liggen en kregen allemaal een high five van haar (deze hand wordt nooit meer gewassen).

 

Dit feest werd gesponsord door:
Stayokay Heeg
C.L. international
Oldenboom BV

De spits werd door Fenna, Jannoula en Amber afgebeten met de estafette schoolslag. Met een 6de plaats werd dit meer als verdienstelijk gedaan. Daarna waren de heren aan de beurt en deze kwamen tot de 10de plaats. Na de estafettes kwamen alle individuele afstanden en nog meer estafettes. De meest opvallende uitslagen waren toch wel de 8 nieuwe Friese records die werden gevestigd door de jongste zwemmers in de ploeg.

De 10 jarige Wytse Broekstra zwom op de 50m vrije slag voor 10 jarigen een nieuw record en op de 50m rugslag zowel voor 10 als 11 jarigen. Maar ook bij de meisjes 10 jaar kwam er een nieuw record: Jannoula Jaspers zwom de 50m schoolslag in 49.99 sneller dan een Friezin ooit had gedaan in een 50m bad.

De twee allerjongsten zwemmers mochten ook 2 friese records bijschrijven, de 9 jarige Sven Koornstra zwom op zowel de 50m vrije slag als de 50m rugslag een mooi nieuw record en bij de meisjes deed Elianne Sijpkes precies hetzelfde.
Naast deze 8 Friese record waren er ook nog ontzettend veel persoonlijke records.

De minioren hebben een fantastische dag gehad en zijn uiteindelijk 12de geworden bij deze landelijke finale! Een zeer goede prestatie voor twee kleine verenigingen in het noorden van het land.

 

 

Reacties zijn gesloten.