Info Waterpolo

 

20100402_055

WATERPOLO SAMEN TOT HET UITERSTE!
Als je gek bent op zwemmen, balsporten, snelheid en op het teamgevoel, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten zoals voetbal, handbal en rugby. Maar er is een groot verschil het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nooit saai.

GOEDE TEAMSPIRIT

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt beter op elkaar ingespeeld. Een goed teamspirit – daar gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen.

MINIPOLO

Voor kinderen van 6 tot met 12 jaar is er mini polo. Net zo stoer als waterpolo, maar met een kleiner speelveld en aangepaste spelregels., De kleinsten spelen in ondiep water en met minder spelers, zodat ieder kind lekker vaak aan de bal komt. Met mini polo kun je al vanaf 6 jaar beginnen. Voor 8 tm 10 jarigen en voor 11 tm 12 jarigen is er competitie. Vanaf 13 jaar kunnen kinderen overstappen naar “gewoon” waterpolo. Mini polo is de ideale manier om al jong kennis te maken met één van de leukste zwemsporten.

ASPIRANTEN
Aspiranten zijn 13 tot met 16 jaar. Wij spelen gemengd, d.w,z jongens en meisjes in hetzelfde team. Spelregels en afmeting van het bad zijn gelijk aan die van de volwassen. Er wordt competitie gespeeld van oktober tot eind april. Zie voor meer info over waterpolo op de site www.knzb.nl

DAMESWATERPOLO
Op dit moment heeft FZC’54 een aantal speelsters die gezien hun leeftijd niet meer bij de jeugd mee mogen spelen. Zij willen dolgraag blijven poloën en zijn dan ook op zoek naar medespeelsters.

Dus  houdt  jij van actie, zwemmen en ben je een teamspeler dan is waterpolo jou sport. Ervaring is niet vereist. Voor meer informatie waterpolo@fzc54.nl  .
Trainingen zijn op vrijdagavond van 20:00 tot 21:30.

WATERPOLOAFDELING VAN FZC’54 De waterpolo afdeling van FZC’54 bestaat op dit moment uit  de volgende teams een Heren , twee Aspiranten gemengd tm 16 en Pupillen tm 12 jaar.  Alle teams kunnen versterking gebruiken.  Diploma A is voldoende. Belangstelling? Ga eens kijken bij een training of wedstrijd of doe mee met een training.
Wil je meer weten of mee doen met een training  stuur dan een mailtje naar Waterpolo  of telefoonnummer 06-45091837 Marja Visser trainer waterpolo.