Aanbod F.Z.C.’54

Wedstrijdzwemmen:
Techniekschool
image003_smallF.Z.C.’54 is een bloeiende zwemvereniging waar je mag komen zwemmen als je minimaal zwemdiploma B hebt gehaald. Wij proberen van jou dan een echte wedstrijdzwemmer te maken waarbij plezier voorop staat! Je krijgt les van echte profs en van oudere wedstrijdzwemmers die graag aan de jeugd willen doorgeven wat ze de afgelopen jaren zelf hebben geleerd. Je begint bij de techniekschool en, het woord zegt het al, daar brengen we je vooral de technieken van de 4 zwemslagen bij inclusief de bijbehorende starts en keerpunten. Je mag zelfs, als je dat wilt, al wedstrijden zwemmen! De onderlinge wedstrijden zijn speciaal voor beginnende zwemmers.
B-selectie
Indien de trainers denken dat je talent hebt, en dat zien ze snel genoeg, dan nodigen ze je uit voor de selectie. Vanuit de techniekschool kom je dan eerst terecht in de B-selectie. Daar wordt aan je techniek geschaafd en worden langere afstanden gezwommen. Deze zwemmers komen uit in de D3- dan wel B-competitie, waarin ze het opnemen tegen zwemmers van andere verenigingen.
A-selectie
jildert_small
Mocht je er in de B-selectie uitspringen wat prestaties betreft én heb je de intentie om de top te bereiken, dan wordt je misschien wel uitgenodigd voor de A-selectie. Deze zwemmers zwemmen nog altijd in de B-competitie mee en bezoeken daarnaast ook limietwedstrijden of, als je nog geen 12 jaar oud bent, miniorenwedstrijden. Je kunt nu gaan proberen om bij de beste zwemmers van Friesland en misschien wel Nederland te gaan behoren. Ondanks dat er qua trainingsuren en inzet nu wel wat van je verlangd wordt, staat nog altijd voorop dat je plezier moet hebben in zwemmen! En daarvoor ben je bij F.Z.C.’54 aan het juiste adres.
Mocht je een keer mee willen trainen dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur een mailtje naar Trainers fzc54. Zij kunnen je dan vertellen op welk moment je een proefles kunt krijgen.
Waterpolo:
20100402_055WATERPOLO SAMEN TOT HET UITERSTE!
Als je gek bent op zwemmen, balsporten, snelheid en teamgevoel, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten, zoals voetbal, handbal en rugby. Maar er is een groot verschil het spelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nooit saai.

GOEDE TEAMSPIRIT
Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – daar gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen.

MINIPOLO
Voor kinderen van 6 tot met 12 jaar is er mini polo. Net zo stoer als waterpolo, maar met een kleiner speelveld en aangepaste spelregels. De kleinsten spelen in ondiep water en met minder spelers, zodat ieder kind lekker vaak aan de bal komt. Met mini polo kun je al vanaf 6 jaar beginnen. Voor 8 t/m 10 jarigen en voor 11 t/m 12 jarigen is er competitie. Vanaf 13 jaar kunnen kinderen overstappen naar “gewoon” waterpolo. Mini polo is de ideale manier om al jong kennis te maken met één van de leukste zwemsporten.

WATERPOLOAFDELING VAN F.Z.C.’54
De waterpoloafdeling van F.Z.C.’54 bestaat op dit moment uit de volgende teams: Heren 1 vanaf 17 jaar, Heren 2 vanaf 17 jaar i.s.m. Z.P.C. Bolsward, Aspiranten 13 t/m 16 jaar i.s.m. Z.P.C. Bolsward, Pupillen tot 13 jaar i.s.m. Z.P.C. Bolsward. Alle teams kunnen versterking gebruiken. Diploma A is voldoende.

Wil je meer weten of meedoen met een training, stuur dan een mail naar Waterpolo. Je kunt twee keer meetrainen, zonder contributie verschuldigd te zijn. De trainingen van pupillen en aspiranten zijn elke dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Heren 1 en 2 trainen samen met de dames op vrijdag van 20.00 tot 21.30 uur. Voor een proefles heb je net als bij vrij zwemmen, zwemkleding en een handdoek nodig.

Trimzwemmen:
image007_small
Zwem je fit/ baantjes zwemmen:
Op maandagavond van 19.15 tot 20.00 uur kun je meedoen aan Trimzwemmen. Op dit tijdstip kunnen volwassenen baantjes gaan zwemmen zonder gespring van jeugdige zwemmers. Of u gaat onder begeleiding uw conditie verbeteren in de vorm van verschillende zwemslagen, zoals: rug- borstcrawl, schoolslag etc. Voor trimzwemmen is altijd veel belangstelling. Het kan voorkomen dat er een wachtlijst is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Nicolina Zuiderveld 0517-391556
of stuur een mail naar: Trainers fzc54.