Aanbod FZC’54

 

Wedstrijdzwemmen:
Techniekschool
image003_smallFZC’54 is een bloeiende zwemvereniging waar je mag komen zwemmen als je minimaal zwemdiploma B hebt gehaald. Wij proberen van jou dan een echte wedstrijdzwemmer te maken waarbij plezier voorop staat! Je krijgt les van echte profs en van oudere wedstrijdzwemmers die graag aan de jeugd willen doorgeven wat ze de afgelopen jaren zelf hebben geleerd.  Je begint bij de techniekschool en,  het woord zegt het al, daar brengen we je vooral de technieken van de 4 zwemslagen bij inclusief de bijbehorende starts en keerpunten. Je mag zelfs, als je dat wilt, al echte wedstrijden zwemmen! Deze Friese 5 wedstrijden zijn speciaal voor beginnende zwemmers  en worden vijf keer per seizoen gehouden.
B-selectie
Indien de trainers denken dat je talent hebt, en dat zien ze snel genoeg, dan nodigen ze je uit voor de selectie. Vanuit de techniekschool kom je dan eerst terecht in de B-selectie. Daar wordt aan je techniek geschaafd en worden langere afstanden gezwommen. Deze zwemmers zwemmen in de D-competitie waarin ze het vijf keer per seizoen opnemen tegen zwemmers van andere verenigingen.
A-selectie
jildert_small
Mocht je er in de B-selectie uitspringen wat prestaties betreft én heb je de intentie om de top te bereiken, dan wordt je misschien wel uitgenodigd voor de A-selectie. Deze zwemmers zwemmen nog altijd in de D-competitie mee maar  bezoeken daarnaast ook limietwedstrijden of, als je nog geen 12 jaar oud bent, Speedo wedstrijden. Je kunt nu gaan proberen om bij de beste zwemmers van Friesland en misschien wel Nederland te gaan behoren. Ondanks dat er qua trainingsuren en inzet nu wel wat van je verlangd wordt,  staat nog altijd staat voorop dat je plezier moet hebben in zwemmen!En daarvoor ben je bij FZC’54 aan het juiste adres!
Mocht je een keer mee willen trainen dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur een mailtje naar Trainers fzc54 Zij kunnen je dan vertellen wanneer je welkom bent.
Waterpolo:
20100402_055WATERPOLO SAMEN TOT HET UITERSTE!
Als je gek bent op zwemmen, balsporten, snelheid en op het teamgevoel, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten zoals voetbal, handbal en rugby. Maar er is een groot verschil het spelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nooit saai.GOEDE TEAMSPIRIT
Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt beter op elkaar ingespeeld. Een goed teamspirit – daar gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen.MINIPOLO
Voor kinderen van 6 tot met 12 jaar is er mini polo. Net zo stoer als waterpolo, maar met een kleiner speelveld en aangepaste spelregels., De kleinsten spelen in ondiep water en met minder spelers, zodat ieder kind lekker vaak aan de bal komt. Met mini polo kun je al vanaf 6 jaar beginnen. Voor 8 tm 10 jarigen en voor 11 tm 12 jarigen is er competitie. Vanaf 13 jaar kunnen kinderen overstappen naar “gewoon” waterpolo. Mini polo is de ideale manier om al jong kennis te maken met één van de leukste zwemsporten.

WATERPOLOAFDELING VAN FZC’54
De waterpolo afdeling van FZC’54 bestaat op dit moment uit een Heren 1 (jeugd), Heren 2 (veteranen), Aspiranten gemengd tm 17, Pupillen tm 10 jaar en Pupillen tm 12 jaar.  Alle teams kunnen versterking gebruiken. Belangstelling? Ga eens kijken bij een training of wedstrijd of volg een proeftraining. Dames zijn ook van harte welkom.
Wil je meer weten of een proeftraining volgen stuur dan een mailtje naar Waterpolo  of telefoonnummer 06-45091837.

Trimzwemmen:
image007_small
Zwem u fit / Baantjes Zwemmen: Op maandagavond van 19.15 tot 20.00 uur kun je mee doen aan Trimzwemmen. Op dit tijdstip kunnen volwassenen baantjes gaan zwemmen zonder gespring van jeugdige zwemmers. Of u gaat onder begeleiding uw conditie verbeteren in de vorm van verschillende zwemslagen zoals: rug- borstcrawl en schoolslag enz. Voor trimzwemmen is altijd veel belangstelling, het komt dan ook regelmatig voor dat er een wachtlijst is, Voor meer informatie kun je contact op nemen met:
Nicolina Zuiderveld 0517-391556
of een mail sturen naar : Trainers fzc54