Minioren naar jaargangfinales Dordrecht

Afgelopen weekend was voor de minioren de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Van SG F.Z.C.’54-De Vikings hadden zich vier zwemmers geplaatst voor de Jaargangfinale in Dordrecht, David da Silva Miranda, Hidde Boersma, Jelte de Boer en Jip Bakker. Een prestatie op zich als je bedenkt dat alleen de beste 24 zwemmers per afstand waren uitgenodigd.

De dag begon in alle vroegte met de 200m wisselslag van David die met een sterke race naar de 12e plaats zwom. Vervolgens was het de beurt aan Jelte voor de 100m rugcrawl, na een zeer snelle opening vond hij zichzelf op de 8e plaats terug in de uitslag. Daarna was het tijd voor de titanenstrijd op de 100m schoolslag waarin twee zwemmers in de laatste serie mochten starten. Hidde zwom zich vanuit de buitenbaan naar een verdienstelijke 5e plaats waar Jip na ook een zeer sterke race, en met name een zeer sterke tweede baan, zichzelf met een zilveren medaille beloonde.
Als laatste van de vier ging Jelte van start voor zijn 100m schoolslag, lange tijd deed hij mee om de eerste plaats in zijn serie en uiteindelijk eindigde hij als 13e in zijn leeftijdscategorie.
Jip mocht vervolgens aantreden voor de 50m vlinderslag waar hij als 7e eindigde terwijl David op de laatste afstand van de ochtend, de 200m vrije slag, na een sterke race aantikte in 2.35.36 hetgeen een 9e plaats opleverde.
Tijdens de middagpauze werden de zenuwen van de ochtend omgezet in een vermakelijk potje voetbal zodat de zwemmers klaar waren om bij het middagprogramma weer super te zwemmen.
David zijn favoriete afstand, de 400m vrije slag, zat gelijk aan het begin. Met een begin dat even snel was als zijn 200 meter, kon hij lang strijden met drie andere zwemmers om het zilver en brons. Helaas werd het eindschot van twee andere zwemmers hem te machtig maar door nog net een zwemmer voor te blijven behaalde hij een knappe 4e plaats!
Daarna was het de beurt aan Jip voor de 100m rugcrawl. In de tweede van drie series zwom hij zijn tweede baan sneller dan de eerste, goed voor een tijd van 1.21.61. De serie erna was er slechts een zwemmer sneller wat betekende dat Jip onverwacht zijn tweede zilveren medaille mocht ophalen! Na Jip was het de beurt aan Jelte voor zijn 100m vrije slag. Met een hoog been- en armtempo zwom hij een zeer sterke race waarbij hij net boven zijn pr op kort bad uitkwam, goed voor een 10e plaats, een hele goede prestatie. Met slechts een korte rust mocht hij daarna alweer voor zijn vierde afstand en laatste afstand aantreden, de 50m vlinderslag. Helaas was voor Jelte de koek op maar na een zware en moeizame race zwom hij zichzelf toch nog naar de 11e plek. Daarna was het tijd voor de laatste twee programma’s van deze mooie dag. Hidde, Jip en David mochten alle drie starten op de 100m vrije slag. Hidde werd er net uitgetikt maar met een 1.15 en en 15e plaats werd een mooie dag goed afgesloten. Jip zwom 1.11 en ook hij kon met een glimlach uit het water stappen. Als laatste eindigde David met een tijd van 1.09 nog als 12e.
Na al deze prachtige prestaties werd deze eerste zondag in juli afgesloten met een fun estafette met de trainers. Team SG F.Z.C.’54-De Vikings werd met trainer Arno, Jip, Hidde en David derde en Jelte mocht nog starten in een mengelmoes estafette van zwemmers die aangevuld was met twee zwemmers van Trivia en een van ISIS.

Wat heel erg opviel deze dag was de sfeer tussen de sterke ploegen uit noord Nederland. De onderlinge band tussen de clubs zorgde voor een geweldige sfeer waardoor alle zwemmers het beste uit zichzelf konden halen!

Reacties zijn gesloten.