Info Wedstrijdzwemmen

Techniekschool
FZC’54 is een bloeiende zwemvereniging waar je mag komen zwemmen als je minimaal zwemdiploma B hebt gehaald. Wij proberen van jou dan een echte wedstrijdzwemmer te maken waarbij plezier voorop staat! Je krijgt les van echte profs en van oudere wedstrijdzwemmers die graag aan de jeugd willen doorgeven wat ze de afgelopen jaren zelf hebben geleerd.  Je begint bij de techniekschool en,  het woord zegt het al, daar brengen we je vooral de technieken van de 4 zwemslagen bij inclusief de bijbehorende starts en keerpunten. Je mag zelfs, als je dat wilt, al echte wedstrijden zwemmen! Deze Friese 5 wedstrijden zijn speciaal voor beginnende zwemmers  en worden vijf keer per seizoen gehouden.
B-selectie
Indien de trainers denken dat je talent hebt, en dat zien ze snel genoeg, dan nodigen ze je uit voor de selectie. Vanuit de techniekschool kom je dan eerst terecht in de B-selectie. Daar wordt aan je techniek geschaafd en worden langere afstanden gezwommen. Deze zwemmers zwemmen in de D-competitie waarin ze het vijf keer per seizoen opnemen tegen zwemmers van andere verenigingen.
A-selectie
Mocht je er in de B-selectie uitspringen wat prestaties betreft én heb je de intentie om de top te bereiken, dan wordt je misschien wel uitgenodigd voor de A-selectie. Deze zwemmers zwemmen nog altijd in de D-competitie mee maar  bezoeken daarnaast ook limietwedstrijden of, als je nog geen 12 jaar oud bent, Speedo wedstrijden. Je kunt nu gaan proberen om bij de beste zwemmers van Friesland en misschien wel Nederland te gaan behoren. Ondanks dat er qua trainingsuren en inzet nu wel wat van je verlangd wordt,  staat nog altijd staat voorop dat je plezier moet hebben in zwemmen!

En daarvoor ben je bij FZC’54 aan het juiste adres!

Mocht je een keer mee willen trainen dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur een mailtje naar Trainers fzc54 . Zij kunnen je dan vertellen wanneer je welkom bent.